Just nu går det bra för Sverige, och många företag expanderar och behöver rekrytera. Jobben finns där, men ibland saknas kandidater till tjänsterna. Du är kanske nöjd med nuläget, i så fall – härligt att du trivs och har träffat rätt; du har all rätt att gå tillbaka till hängmattan och bara njuta av välförtjänt semester. Men om du känner att du är redo att ta nästa steg i karriären, så är sommaren ett ypperligt tillfälle att börja fundera på vad du vill göra framöver och hur du vill utvecklas.

Du behöver inte vara missnöjd med nuläget för att börja fundera på nästa steg. Det är nyttigt att göra en karriärinventering, och kanske inser du att du är nöjd med att vara kvar där du är ett tag till. Men ta en stund och gör en plus/minus-lista, och gör en lista över dina styrkor och fundera på vad du skulle vilja utveckla och bli bättre på och lära dig mer om. Surfa runt och kika på de intressanta jobb som ligger uppe och se om de passar just din profil.

Det kanske tar en timma. Efteråt kommer du att ha ännu mer anledning att klappa dig själv på axeln och njuta av din välförtjänta semester.

Ha en skön sommar och lycka till med jobbsöket.