Som vi nämnt i bloggen tidigare så går det bra för Sverige och många företag ser en positiv tillväxt och behöver rekrytera. Och just nu råkar det finnas fler jobb än kandidater. Så i väntan på bättre tider sitter du och funderar på nästa steg i karriären, målar upp drömscenarier. Kanske hoppas du att det där andra företaget som gör precis samma sak ska rekrytera, men mest av allt hoppas du att de ska ringa dig, rakt ur det blå. Och medan du drömmer, utan att du märker det låter du tid och energi gå till spillo, lägger någon rabarber på ett drömgig, innan du ens han förstå att det var ditt drömgig. 

Ta kommando och var aktiv i ditt sökande, men framförallt, var kreativ i hur du tänker kring ditt sökande. Tänk dig själv utanför boxen och försök applicera dina kvalitéer och kunskaper på företag inom andra branscher. Var inte främmande för att vidareutbilda dig, komplettera dina kunskaper med kunskaper som eftersöks i andra branscher som intresserar dig. Och att plugga innebär inte att du behöver begära tjänstledigt, ta studielån och sänka din levnadsstandard och leva på snabbnudlar i 6-12 månader. Det finns massor av bra kurser att läsa online, och det bästa; många är gratis. 

Så, nästa gång du sätter dig ner och letar efter nya karriärmöjligheter, prova att se bortom den, eller de branscher du har direkt erfarenhet ifrån. Försök att se hur din kunskap kan appliceras där. Det finns mycket att vinna på att lyfta blicken en stund och drömma lite större.