Hej Anna! Ni är just nu mitt uppe i en rekryteringsprocess för en Chief Happiness Officer. Berätta, vad innebär detta?
– Det är ingen hemlighet att vi tar lycka på allvar, så att anställa en person som får lycka som huvudansvar känns helt rätt för oss. Rollen kommer huvudsakligen att ha tre huvudområden och det är att sköta events, rekrytering och försäljning. Den nya rollen på kontoret innebär att vi stärker vårt team med ännu en fantastisk människa som får möjligheten att vara med och förändra arbetsmarknaden, men det kommer självklart även att innebära att Anna och jag kan fokusera ännu mer på försäljning.


Vem är det som passar i rollen som Chief Happiness Officer tror du?
– Personen kommer att få en nyckelroll på Kvadrat Göteborg och kommer att jobba nära både mig och Anna. Det är en helt ny roll, så det kommer att krävas en person som inte är rädd för att våga ta för sig och komma med egna ideér. Jag brukar titta på TV-serien Suits och då tänker jag att den perfekta personen för uppgiften skulle vara en “Donna Paulsen”. Kan vi hitta en person med Donnas engagemang, initiativförmåga, kreativitet och problemlösarförmåga så skulle det vara en fullträff.

”…vi samlar på bra människor.”

Hur skulle du själv beskriva Kvadrat Göteborg och er arbetsplats?
– För oss så är det en sak som är självklar och det är att det är människorna som gör skillnaden. Anna Söderlund brukar så fint säga att ”vi samlar på bra människor”. Vi har nu “samlat” under tre års tid och hittat 33 fantastiskt kompetenta och härliga konsulter. Vi har jobbat stenhårt på att bygga en bra kultur och en bra stämning i gänget, och vi tycker att vi har lyckats väldigt bra. Att anordna evenemang, både sociala och professionella, är en jätteviktig del när det kommer till att bygga kultur och vi hoppas nu, att med ett nytt tillskott i form av en Chief Happiness Officer, kunna jobba ännu mer med detta. Vi ser fram emot att ha stöd i en person som i ännu större utsträckning kan snappa upp och genomföra de ideer och önskemål som våra konsulter har.

Vad är det du tycker så mycket om med Kvadrat?
– Jag tror så starkt på Kvadrats modell och varje dag ser jag, svart på vitt, att den fungerar. Anledningen till att jag går till jobbet varje dag är att jag vill att alla konsulter där ute ska få chansen att känna till Kvadrat och med det få upp ögonen och se att det finns en möjlighet till ett friare och lyckligare konsultliv. Kvadrat är så mycket mer än ett företag – det är en livsstil. Varje gång som Anna Söderlund och jag har sett människor ta klivet från att vara anställd till att vara egenföretagare, så ser vi hur mycket bättre de mår. Det gör mig otroligt glad och personen som kommer in som Chief Happiness Officer kommer också att vara en stor del av att kunna möjliggöra detta.