1. Ta bort Buzzwords - visa istället vem du är
Är du kommunikativ, målinriktad och samarbetsvillig? Det är bra att spegla sina personlighetsdrag i LinkedInprofilen men försök att visa detta på ett konkret och personligt sätt istället för att använda buzzwords. Om du är kommunikativ kan du visa detta genom att vara aktiv och interagera med andra användare. Är du samarbetsvillig kan du visa detta genom att beskriva hur du lyckats uppnå ett specifikt mål med hjälp av teamwork. Är målinriktad ett av dina främsta karaktärsdrag kan du berätta om resultat som du uppnått, och kanske mål som du siktar mot just nu. Våga var personlig och var inte rädd för att vara kreativ i hur du formar din LinkedInprofil.

2. Anpassa din unika URL
Om du anpassar din URL uppnår du en bättre synlighet i sökmotorer och på så sätt ökar sannolikheten att du blir hittad av andra. Hur gör man detta? Gå in på din profilsida, klicka på länken uppe till höger ”Edit public profile & URL”. Klicka på pennan för att editera och ta bort eventuella tecken som finns efter ditt efternamn. Gör du detta kommer du att hamna högre upp i sökningarna.

3. Fördelar med att vara All Star
På LinkedIn kan du uppnå olika nivåer av profilstyrka, målet är att få en tillräckligt stark profil för att klassas som ”All Star”. Ju mer du kompletterar din profil desto högre nivå kommer du att nå. LinkedIn har lagt in riktlinjer som du kan följa för att förbättra din profil. Om du följer dessa råd samt ökar din aktivitet kommer din profil att bli klassad som All Star, och detta skapar fördelar så som:

 • Andra kommer att besöka din profil oftare
 • Du blir lättare hittad i sökmotorer
 • Du boostar ditt personliga varumärke
 • Det kan öppnas nya möjligheter

  4. Var konkret i vem du är och vad du gjort

  Högt upp i din LinkedInprofil finns en sektion som kallas för sammanfattning. Här kan man berätta vem man är, vad man har gjort och vad man har för mål. När du skriver denna sammanfattning är det viktigt att tänka på två saker:

 • Var konkret och personlig, berätta vem du är, vad du kan och vad du vill.
 • Ange viktiga nyckelord som tydliggör vad du huvudsakligen arbetat med och önskar att arbeta med framöver

  5. Tydlighet är viktigt
 • När du skriver om dina erfarenheter är det viktigt att komplettera detta med att skriva om dina ansvarsområden och dina huvudsakliga arbetsuppgifter. Var något speciellt med din före detta arbetsplats? Var kreativ, berätta det du vill att andra skall veta och som kan tillföra information som stärker och visar på din erfarenhet och kompetens.


  Dagens arbetsgivare och rekryterare använder LinkedIn, gör så att just du sticker ut från mängden och blir hittad av de du vill bli hittad av!