Cecilia Lindqvist, 24 år, är en av studenterna som går utbildningen och coachas av Jerries konsult Helene Hagman. Cecilia befinner just nu i Singapore för en utlandstermin. Vi kontaktade henne för en kort uppdatering.

Berätta Cecilia, vad gör du i Singapore? Vi har förstått att du åkte dit redan innan sommaren?
Ja, jag åkte hit redan i slutet av maj. Under sommaren gjorde jag ett internship på ett svenskt företag som heter LynxEye Brand Management Consultants. Jag ville testa att arbeta i rollen som konsult och det var spännande att få möjligheten att jobba utomlands. Nu under hösten studerar jag på National University of Singapore.

Hur är det att vara utlandsstudent, skiljer det sig mycket från studierna i Sverige?
Under det senaste året har jag varit en del av ett program på Handels där majoriteten av studenterna kommer från andra länder än Sverige. Det bjöd på en del utmaningar i början, främst i olika grupparbeten, men jag har haft väldigt roligt. Här i Singapore är det samma sak, jag studerar tillsammans med studenter från hela världen. Studiemässigt är upplägget på kurserna likt det jag är van vid från Handels.

Vad är drömmen efter examen?
Att hitta ett jobb och en arbetsgivare där jag trivs med min roll och i företagskulturen. Jag gillar att arbeta med drivna människor i en internationell atmosfär. Sen är jag nog precis som många nyutexaminerade redo att utmanas efter några år i skolbänken och vill gärna ha ett jobb med varierande arbetsuppgifter. Jag känner mig laddad inför steget ut i arbetslivet på heltid!

Vad gör du när du tar en paus ifrån studierna? Hur upplever du Singapore?
När jag inte pluggar brukar jag umgås med andra studenter och äta middag, gå till någon roof-top-bar eller ta del av den kultur som erbjuds. Igår var vi ett gäng dansintresserade tjejer som gick för att se en modern tappning av Svansjön.

Singapore är välorganiserat och väldigt rent. Ibland får jag en känsla av att hela världen är representerad här på ön, för det finns mat från världens alla hörn och jag har träffat människor från alla kontinenter. Det är inte samma aktiva gatuliv som hemma där folk promenerar och hänger på stan och det kan jag sakna. Å andra sidan är det så varmt och fuktigt de flesta dagar att det kan vara påfrestande att vara utomhus en längre tid.

Vi önskar Cecilia stort lycka till med studierna, och ser framemot att följa hennes karriär!