Vad blir du imponerad av under en jobbintervju?
Jag blir imponerad av kandidater som är ambitiösa, som med driv och vilja men även stor ödmjukhet och nyfikenhet på andras kunskap tar sig framåt.

En person som i unga år redan har en god självbild och självinsikt och har en förmåga att leda andra med starka sunda värderingar. Att kandidaten vid varje avslutad tjänst har ett gott betyg/referens och är saknad i organisationen.

Vad tycker du utmärker en bra jobbansökan?
En bra ansökan är ett anpassat CV för det aktuella jobbet där du lyft fram det som är viktigt. Ett personligt brev på max en A4 där du är tydlig med varför du är intresserad av jobbet och vilka kvaliteter du har för att lyckas. Tänk på att du aldrig vet vem som kommer läsa din ansökan, kanske är personen expert inom ditt område och förstår exakt vad du kan eller så är man inte alls insatt i din bransch. Gör det enkelt för CV-granskaren att förstå det DU ser i jobbannonsen och varför du är lämpad för jobbet. Ring gärna innan du skickar ditt CV för att stämma av vad som är viktigast i tjänsten.

Vilka är dina bästa tips inför intervjun?

  • Fråga gärna innan om du behöver ta med dig betyg, intyg etc., fråga om du behöver förbereda dig inför mötet.
  • Kom i tid
  • Lyssna – ta dig tid att tänka igenom varje fråga, det gör ingenting att du säger ” nu måste jag tänka”. Pauser är inte farliga.
  • Var ärlig – att bli påkommen med en lögn leder sällan till anställning.
  • Var påläst kring tjänsten, ha med dig frågor.
  • Avsluta med att fråga intervjuaren hur hen tyckte att mötet gick. Positivt och negativt. Tacka för feedbacken.
  • Om du inte fått en klar tidsplan inför kommande möten – fråga efter detta. Du skall efter mötet veta när du kommer att bli kontaktad igen.

Kom ihåg att det är ok att vara nervös :)