Att tänka lateralt är bra, fast bara när vi gör det där det verkligen behövs. Om du av en eller annan anledning känner att du vill söka nytt jobb så kanske det kan vara läge att fundera över om du skulle kunna använda din kunskap i en annan bransch. Visst, det kanske är nytt och fräscht hos konkurrenterna, åtminstone ett litet tag, men risken att du snart börjar fundera i samma banor igen är överhängande.

Dessutom är det ju så att om du väljer att intressera dig för en ny bransch så ges du möjlighet att bredda din kompetens, växa i din profession och bli ännu attraktivare för framtida arbetsgivare. När vi scoutar potential för våra kunder så väljer vi naturligtvis ut de vi ser som bäst lämpade för jobbet. Men inte helt sällan hittar vi talanger som kanske inte har branschvana, men som vid intervjuer visar sig perfekt lämpade för en viss tjänst sett till deras kunskap och profil.

Så hur svårt och läskigt det än verkar vara att närma sig en ny bransch så är det viktigt att du ser din potential bortom den här boxen och försök att se hur dina kunskaper skulle kunna användas och tillföras i en ny bransch.