Lateralt tänkande i all ära, men vad spelar det för roll att vi snackar snacket om vi inte vågar att ta det hela vägen? Visst, du får det du eftersöker om du väljer en kandidat som jobbat för någon av konkurrenterna; de kan branschen och vet vad som gäller. Men chansen att just den kandidaten tar med sig ny kunskap, nya insikter och infallsvinklar är betydligt mycket mindre än om du vågar se potentialen i kandidater från andra branscher.

Och dessutom är det ju så att om en kandidat visar intresse för en helt ny bransch, så torde det vara så att de är villiga att lära sig av dig. När vi scoutar potential och talang för dina behov så väljer vi naturligtvis ut de vi ser som de bästa kandidaterna för ändamålet. Ofta hittar vi talanger som kanske inte har branschvanan, men i intervjuer så visar det sig att de skulle vara klippta och skurna för en viss tjänst. 

Hur svårt eller läskigt det än verkar, försök att se potentialen i kandidaterna bortom boxen och fundera ett extra varv på vad de skulle kunna tillföra.