Casper – om att vara praktikant på Jerrie!

  Casper Andersson läser termin 5 på Personalvetarprogrammet vid Högskolan Väst med inriktning arbets- och organisationspsykologi. Sedan några veckor tillbaka praktiserar han hos oss på Jerrie. Här får han möjlighet att djupdyka i rekrytering och allt som tillhör. Vi är förstås nyfikna på varför han hamnade just här och på var han vill jobba sen!

  Hur kommer det sig att du valde att göra din praktik här hos oss?

  Det är faktiskt en rolig historia! För att ta den i korta drag så var det en vän till mig som var i en rekryteringsprocess hos Jerrie under tiden som jag själv läste en kurs i Rekrytering & Bemanning. Både jag och min vän var väldigt imponerade av hur den processen hanterades från början till slut. Så när möjligheten öppnade sig att höra av sig till en VFU-plats (verksamhetsförlagd utbildning) så var Jerrie mitt absoluta toppval. Jag ringde upp och ställde frågan helt enkelt!

  Vad kommer du att fokusera på?

  Mitt fokus ligger huvudsakligen på att lära mig hantverket och verkligen dra lärdom av alla kompetenta kollegor. Jag känner mig nyfiken på rekrytering och det finns så mycket komplext att utforska. Jag försöker att öka min erfarenhetsbank för varje dag som går och jag är oerhört tacksam för den här chansen. Alla på Jerrie, Maquire och Tidwell har verkligen bemött mig på bästa tänkbara sätt. Alla är så himla bra på det som de gör och den professionalitet de har i varje moment är något jag önskar utveckla själv framåt också.

  Om ungefär ett år är du färdig med din utbildning och ska ut i arbetslivet. Vad letar du efter hos din framtida arbetsgivare?

  Jag är en idrottsman i grunden och har spelat ishockey sen barnsben. Jag tycker det finns mycket att hämta när man blickar ut och drar paralleller mellan jobbet och sporten. I ett ledarskap ser jag gärna att det finns tydlighet, stöttning och omtänksamhet för att verkställa verksamhetsmål och arbetsuppgifter. Jag tror att verksamheter har mycket att vinna på att man jobbar på teamkänslan, precis som vi gör i ishockeyn. Det är när teamkänslan finns på plats som vi är framgångsrika!

  Vad vill du jobba med när du tagit din examen?

  Även om jag bara varit praktikant på Jerrie i några veckor så har mitt intresse för rekrytering växt enormt! Jag känner mig mer utmanad och exalterad i stort sett för varje dag som går och vill verkligen suga åt mig all kunskap och erfarenhet som jag kan kopplat till rekrytering och försäljning. Jag tror det är en väg framåt för mig!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram