Dreams in motion – Vad gör du på jobbet?

  Anette Franzen jobbar som Head of Marketing Healthcare, Seniors & Education. Tillsammans med sina kollegor på Sodexo arbetar hon med att varje dag förse 100 miljoner människor i 55 länder med servicetjänster inom catering, facilities management, medarbetarförmåner och hushållsnära tjänster.

  Vad gör du på jobbet?

  Sodexo är ett globalt tjänsteföretag som grundades av Pierre Bellon i Marseille 1966. Sodexo i Sverige har ett brett serviceutbud för att tillgodose behoven och förbättra livskvaliteten hos kunder, brukare och konsumenter under varje skede i livet. Jag ansvarar för Sodexos marknadsföring, operativt och strategiskt, mot den svenska marknaden inom offentlig sektor innefattande vård, skola och omsorg. Min roll heter Head of Marketing Healthcare, Seniors & Education. Rollen är bred och innehåller både operativt och strategiskt marknadsarbete samt inslag av affärutvecklande delar, med fokus på vidareutveckling av befintliga tjänster. De operativa delarna är att skapa försäljningsdrivande marknadsmaterial i relevanta kanaler för de olika målgrupperna, detta sker i ett nära samarbete med sälj- och driftsorganisationen. Jag ansvarar också för att skapa och kommunicera ut den svenska marknadsplanen. Den strategiska delen innehåller omvärldsbevakning och informationsinhämtning som jag sedan omvandlar till strategisk marknadsföring mot segmentets olika målgrupper. Jag började på Sodexo den 1 februari 2022 och den första tiden har varit rolig. Jag har fått ett riktigt varmt bemötande och har varit på ute sitebesök för att se hur verksamheten fungerar.

  Det låter som en spännande roll i en organisation som gör nytta! Vad har du för bakgrund?

  Jag har i grunden en civilingenjörsutbildning i kemi och har under mina olika karriärsroller kommit in mer på marknadsföringsområdet. Jag tycker om marknadsföring, content och kommunikation och har landat i det som jag tycker om att jobba med. Jag har jobbat i olika bolag och kommer senast från Medela Medical som Nordisk marknadschef, där jag arbetade med bröstpumpar- och amningsprodukter.

  Vad ligger fokus på framåt?

  Mitt fokus under det här första halvåret på Sodexo har varit att landa i min roll och i företagskulturen. Jag har knutit interna kontakter, mött många trevliga kollegor och dessutom haft fördelen att få åka till huvudkontoret i Paris. Nästa steg är att ta fram och implementera marknadsplanen för FY23, som startar nu i september.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram