Hur beställer du rekrytering egentligen?

  Det finns över 3 000 rekryteringsföretag i Sverige idag. Flera är nischade inom viss bransch och kompetens, andra är breda och rekryterar alla typer av tjänster. Att välja rätt leverantör och samarbetspartner som förstår din verksamhet och kan leverera rätt kandidater kan vara svårt.  Ofta går man på rekommendation eller googlar sig fram. Eller också har man redan ett upphandlat samarbetsavtal.

  Oavsett finns det saker du behöver tänka på när du skall köpa in rekryteringstjänster.

  Här får du 10 av Helene Hagmans bästa rekryterings-beställare-tips!

  1. Var tydlig med dina krav och förväntningar på den position du vill tillsätta.
  2. Var öppen för förslag och råd från rekryteringsföretaget och lyssna på deras expertis.
  3. Var flexibel och beredd att anpassa dina krav om det behövs för att hitta den bästa kandidaten.
  4. Var noga med att kommunicera tydligt med rekryteringsföretaget om eventuella förändringar i dina krav eller förväntningar.
  5. Var beredd att satsa tid och resurser på rekryteringen, det är en viktig process för att hitta rätt kandidat.
  6. Se till att det finns en tydlig tidsplan så att du vet vem som ansvarar för vad och hur rekryteringsföretaget håller kontakten med kandidaterna under processens gång.
  7. Var ärlig och öppen med rekryteringsföretaget om eventuella utmaningar eller begränsningar i din verksamhet som kan påverka rekryteringen.
  8. Var beredd att ge feedback på de kandidater som presenteras för dig, det hjälper rekryteringsföretaget att förbättra sin process och hitta bättre kandidater i framtiden.
  9. Se till att du får bra faktabaserat underlag (tester, referenser, arbetsprov) så att du kan ställa de rätta frågorna när du intervjuar kandidater, det hjälper dig att få en djupare förståelse för deras erfarenhet och kompetenser.
  10. Var beredd att fatta ett beslut när du har hittat den rätta kandidaten, det är viktigt att inte dra ut på processen för länge eftersom det kan resultera i att bästa kandidaten väljer att acceptera ett annat erbjudande.

  Lycka till med din rekrytering!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram