Hur fångar du en Business Controller?

  Just nu rekryterar Jerrie-konsulten Helena Bruman en Business Controller till Dawa Däck. Hon svarar på 3 snabba frågor om hur man kan tänka i samband med att man ska rekrytera en Business Controller.

  Vad tycker du är viktigt att tänka på innan man rekryterar en Business Controller?
  När det kommer till Business Controller-rollen märker jag ibland att företag har en tendens att överanvända titeln. För kandidatens skull är det viktigt att vara tydlig. En Business Controller arbetar framåtriktat och affärsnära så att man kan styra beslut åt det håll som är bäst för verksamheten, självklart med analysen och nuläget i botten.

  Vad är viktigt att få med i annonstexten för att attrahera en Business Controller?
  Återigen så vill jag poängtera tyngden av att få arbeta affärsnära. Mitt intryck är att de flesta vill jobba nära affären så att man får bidra på riktigt. Generellt så tycker jag också att man ska tänka lite extra på vad ni som företag kan erbjuda kandidaten. Människor har generellt ett allt större fokus på arbetsplatsens EVP, det vill säga vilket värde man skapar för medarbetaren och vad man som företag kan erbjuda. Det kan handla om allt från friskvårdsbidrag och företagsresor till värderingar och arbetsstrukturer. Så var tydlig med vilka kompetenskrav som finns men glöm inte bort att kandidaten ska vilja jobba hos er lika mycket som ni vill att hen blir en del av ert team.

  Hur vet man vem som kommer vara rätt för den här tjänsten?
  En god utbildning i botten, kunskaper inom analys och uppföljning och i regel god systemkunskap. När de gäller de personliga egenskaperna så är det viktigt att personen vågar vara framåt. Det är inte alltid den lättaste uppgiften att stötta chefer och ledningsgrupp och därför tror jag också mycket på att personen ska vara proaktiv och insäljande. Sen går det inte att dra alla Business Controller-tjänster över en kam, det kan skilja sig mycket mellan branscher och företagets komplexitet och om det är produkt- eller tjänsteorienterat.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram