Produkt - och logistikansvarig till Majblomman, Göteborg

Apply for the job
Ansök senast: 2022-06-27Plats: GöteborgArbetsform: Hybrid

  Majblommans riksförbund är en barnrättsorganisation med 15 anställda som sedan 1907 arbetar med barnfattigdom. Utöver att dela ut ekonomiskt stöd till enskilda barn bedriver Majblommans riksförbund även strategiskt påverkansarbete, utveckling och forskning. Organisationen består även av 550 lokalföreningar över hela Sverige som hjälper till med insamlingen.

  Majblomman vill ge alla barn i Sverige möjlighet att drömma fritt och tro på sin framtid, oavsett familjens ekonomiska förutsättningar. Som produkt- och logistikansvarig får du möjlighet att utveckla och ansvara för vår produktion samtidigt som du får en spännande nyckelroll på Majblomman.

  Som produkt- och logistikansvarig är du med och säkerställer att Majblomman kan fortsätta att göra skillnad genom att ansvara över våra logistikkedjor och samarbeten med logistikaktörer. I denna nyckelroll kommer du att arbeta tätt tillsammans med generalsekreteraren och övriga på riksförbundet. Ditt ansvar är inköp och logistik kring den årliga insamlingen, samt att vara med och utveckla nya samarbeten.

  Om rollen
  Under april och maj månad varje år säljer ca 50 000 barn majblommor runt om i Sverige, till ett värde som uppgår till omkring 65 Mkr. Ditt uppdrag kommer bland annat innefatta att undersöka möjligheterna att flytta produktionen till Europa, upprätta en hållbarhetspolicy för Majblomman samt ansvara för planering och genomförande av Majblommans logistikkedjor. Du kommer också ansvara för utveckling och produktanalys, leverantörskontakt och logistiktjänster.

  Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planering och skapande av rutiner och informationsmaterial för lokalföreningarnas beställningar och returer av majblommor
  • Löpande utveckling och genomförande av rutiner för kontakt med producent av majblommor
  • Tillsammans med ekonomiansvarig se över försäkringar och valutaköp knutet till beställning av majblommor och ta fram beslutsunderlag
  • Ansvara för införtullning och löpande avstämningar med vår logistikpartner
  • Ansvara för kontakterna kring försäljning i barnens – och Majblommans webbshoppar
  • Ta fram en övergripande hållbarhetspolicy

  Vidare kommer du att rapportera till generalsekreteraren.
  Tjänsten är en visstidsanställning på deltid (75%) under perioden 1 september - 15 juni med en möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad i Göteborg.

  Vem är du?
  Brinner du liksom vi för alla barns lika värde? Med detta som värdegrund, tillsammans med erfarenhet av produktinköp, tillverkning, logistik, förtullning och internationell handel, tror vi att du är personen som gör Majblomman komplett.

  Du är självgående och strukturerad i ditt arbete och du uttrycker dig obehindrat på engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning och att du har en förmåga att producera skriftligt underlag för beslut kring logistik, produktutveckling och samarbeten.

  Ansökan
  I den här rekryteringen samarbetar Jerrie med Majblomman. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Erna Brbutovic på telefon: 072 333 0489 eller mail: erna.brbutovic@jerrie.se eller Matilda Olsson på telefon: 072 333 0498 eller mail: matilda.olsson@jerrie.se 

  Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 27 juni, men då urval och intervjuer sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt.

  Majblomman

  Majblommans riksförbund är en barnrättsorganisation med 15 anställda som sedan 1907 arbetar med barnfattigdom. Utöver att dela ut ekonomiskt stöd till enskilda barn bedriver Majblommans riksförbund även strategiskt påverkansarbete, utveckling och forskning. Organisationen består även av 550 lokalföreningar över hela Sverige som hjälper till med insamlingen.

  Ansvarig rekryteringskonsult

  Matilda Olsson

  Rekryteringsassistent

  +46 723 33 04 98matilda.olsson@jerrie.seLäs mer om konsulten
  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  031-303 30 50
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  08-580 800 50
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram