Är du nyfiken på att jobba med rekrytering?

  I år firar Karin Kvist tjugo år med att matcha rätt personer till rätt företag och delar nedan med sig av sina erfarenheter.

  Vad driver dig i din roll som rekryterare?

  Jag kom i kontakt med rekrytering strax efter att jag gått ut gymnasiet när jag fick mitt första jobb som konsult i bemanningsbranschen. Efter att ha varit i en rekryteringsprocess kände jag direkt att det var något för mig – att få hjälpa kunder och kandidater att lyckas och se resultatet av att tillsätta rätt person till både rätt jobb och till rätt företagskultur. En möjlighet att göra en positiv skillnad, vilket jag nu i efterhand kan säga är enormt stimulerande!

  Men också ALLA möten. Möten där jag dagligen träffar nya kandidater och kunder och får ta del av livshistorier och se människan bakom en titel, karriär eller prestation. Det är nog det som driver mig allra mest!

  Utmaningar? Javisst! Rekryteringsbranschen är konkurrenskraftig och innebär utmaningar som kräver att jag är kreativ, snabb och lyhörd. Men också att många tänker ”hur svårt kan det vara egentligen?” men eftersom det är människor vi jobbar med och inte en produkt som tillverkas efter tycke och smak – är det många pusselbitar som måste passa för att hitta den rätta matchen. Och det finurliga detektivarbetet gillar jag verkligen!

  Balans i vardagen som rekryterare?

  Ja, för det mesta skulle jag vilja säga. En flexibel roll på så sätt att du styr mycket av din egen kalender och möjlighet att kunna jobba i olika arbetsmiljöer. Rollen går att kombinera med en aktiv fritid men viktigt blir ju att man själv sätter gränser.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram