CV-skola i samarbete med Mitt Livs Val

  Mitt Livs Val är en insamlingsstiftelse som grundades av Sofia Appelgren och arbetar för ett inkluderande samhälle där nyanlända och ensamkommande ungdomar ges förutsättningar att påverka sin framtid. Sedan 2019 har Jerrie varit en samarbetspartner och anordnat CV-workshops för ungdomarna vilket är en del av det arbetsmarknadsförberedande programmet FRAMÅT! som Mitt Livs Val driver med stöd från Allmänna Arvsfonden.

   

  FRAMÅT! är ett projekt där nyanlända ungdomars framtidsdrömmar får växa sig starka. Projektet syftar till att stärka kopplingarna mellan utbildning och jobb samt minska trösklarna till den svenska arbetsmarknaden för nyanlända och ensamkommande ungdomar mellan 16–23 år.

  Jerrie har arrangerat flera CV-workshops för ungdomarna och det är rekryteringskonsulterna Igor Glavan och Cecilia Jarlsmark som har ansvarat för upplägg och genomförande med stöd från Helene Hagman. De tycker att det är otroligt positivt att få vara med och stötta ungdomarna och ge tips och övningar för att förbereda dem inför arbetslivet men även stärka självkänslan när det gäller att söka jobb.

  Senaste CV-workshopen anordnades av Igor Glavan som berättar om sina erfarenheter i att vara en del av projektet FRAMÅT!

  Hur ser Jerries samarbete med Mitt Livs Val ut?

  – Vi har samarbetat med Mitt livs val i drygt ett år och haft 3-4 tillfällen med CV-skola och det har varit otroligt uppskattat av eleverna. Förutom CV-skola har vi nu även börjat med intervjuträning och går igenom vad man ska tänka på inför en intervju men även vad man ska tänka på efter en intervju.

  Vad betyder det för dig att vara en del av det viktiga arbete som Mitt Livs Val gör?

  – Det är otroligt upplyftande och ger en riktig energiboost att få vara med och hjälpa dem. Eleverna är så fantastiskt ambitiösa och det märks att de verkligen vill lära sig mycket. Alla har högt ställda mål och det är en härlig framtidstro och framåtanda. Att söka jobb kommer inte naturligt för alla och det är många som tycker att det är jobbigt. Vi försöker avdramatisera hela jobbsökarprocessen och lära ut små knep för att lyckas men också ge konkreta tips.

  – Jag ser ungdomarna som framtida kandidater till Jerrie om kanske 5-10 år. Det är många av dessa unga personer som kommer att vara med och bygga vår framtid. Vi måste ta tillvara på deras ambitioner, drömmar och visioner. Det är så viktigt att den här organisationen finns och skapar dessa möjligheter.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram