CV-workshop med ungdomar genom stiftelsen – Mitt Livs Val

  Jerrie samarbetspartner till Mitt Livs Val, där vi håller i CV-workshops och intervjuträning.

  Mitt Livs Val – en välgörenhetsstiftelse som strävar efter att skapa ett samhälle som främjar inkludering för nyanlända och ensamkommande ungdomar och arbetar för att skapa förutsättningar för att aktivt forma sin egen framtid. Sedan 2019 har Jerrie varit en samarbetspartner och organiserat CV-workshops för ungdomarna som är en viktig del av det arbetsmarknadsförberedande programmet FRAMÅT! som drivs av Mitt Livs Val, med stöd från Allmänna Arvsfonden.

  Jerrie har arrangerat flera CV-workshops för ungdomarna och det är rekryteringskonsulterna Igor Glavan och Cecilia Jarlsmark som har ansvarat för upplägg och genomförande. De tycker att det är otroligt positivt att få vara med och stötta ungdomarna och ge tips och övningar för att förbereda dem inför arbetslivet men även stärka självkänslan när det gäller att söka jobb. Denna gång huserade vi i lokaler på Radisson Hotell Blue i Göteborg. På plats fanns fotografen Ulla Särnbratt som hjälpte ungdomarna med en proffsig CV-bild samt fotade under workshopen. Med oss hade vi också Fanny Rölander från Mitt Livs Val och vår kund och fina vän Petra Hagensen från SynerGenius, dom båda bidrog med värdefulla tips och hjälpte till att coacha ungdomarna och svara på frågor om arbetslivet.

  Jag ser ungdomarna som framtida kandidater till Jerrie om kanske 5-10 år. Det är många av dessa unga personer som kommer att vara med och bygga vår framtid. Vi måste ta tillvara på deras ambitioner, drömmar och visioner. Det är så viktigt att den här organisationen finns och skapar dessa möjligheter.

  Igor Glavan

  Rekryteringskonsult, Jerrie

  Vi har ställt ett par frågor till Igor & Cecilia om deras engagemang

  Hur ser ert och Jerries samarbete med Mitt Livs Val ut?

  – Vi har samarbetat med Mitt Livs Val i snart fem år och haft fyra tillfällen med CV-skola per år, och det har varit otroligt uppskattat av eleverna. Förutom CV-skola erbjuder vi även intervjuträning och går igenom vad man ska tänka på inför en intervju men även vad man ska tänka på efter en intervju.

  Vad betyder det för dig att vara en del av det viktiga arbete som Mitt Livs Val gör?

  – Det är otroligt upplyftande och ger en riktig energiboost att få vara med och hjälpa dem. Eleverna är så fantastiskt ambitiösa och det märks att de verkligen vill lära sig mycket. Alla har högt ställda mål och det är en härlig framtidstro och framåtanda. Att söka jobb kommer inte naturligt för alla och det är många som tycker att det är jobbigt. Vi försöker avdramatisera hela jobbsökarprocessen och lära ut små knep för att lyckas men också ge konkreta tips.

  Vill ni dela med er av något särskilt ögonblick eller tillfälle som ni kommer ihåg extra mycket under ert arbete med Mitt Livs Val?

  – Varje tillfälle då vi får möjlighet att träffa ungdomarna är en unik och en otroligt berikande upplevelse. Ungdomarna imponerar med sin motivation, engagemang och nyfikenhet.  Vi på Jerrie uppskattar verkligen hur Mitt Livs Val kontinuerligt lyckas inspirera och stötta ungdomarna, vilket alltid överraskar oss positivt. Dessa ungdomar, som deltar i programmet, har imponerande ambitioner och drömmar – att bli läkare, tandläkare, mjukvaruutvecklare, ingenjörer, eller sjuksköterskor är vanliga svar när vi frågar om deras framtidsplaner. Att se dem sträva mot sina mål ger en varm känsla av trygghet inför framtiden. Varje möte är fyllt med speciella ögonblick som vi bär med oss. Vi är så tacksamma för möjligheten att få vara en del av denna resa genom samarbetet med Mitt Livs Val.

   

  Vårt samarbete fortsätter och vi ser fram emot vår två kommande CV-skolor som kommer att äga rum under hösten.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram