Dreams in motion – Elson Ferreira i rollen som Content creator på Forbo Flooring

  Elson Ferreira arbetar som Content Creator på Forbo Flooring Systems sedan augusti i år. Elson kommer från Kap Verde och har en spännande bakgrund där drömmen om att bli käkkirurg förvandlades till att vilja jobba som koordinator till att nu ägna sig åt kommunikation!

  Vad gör du i din roll som Content Creator?

  Då jag är relativt ny i rollen består mina dagar för tillfället mest av att lära mig om företaget, produkterna, vem som gör vad och vad som görs när. Med det sagt har jag ändå hunnit vara mer produktiv än vad jag hade tänkt. Jag har skrivit pressreleaser för lansering av nya produkter, jag har skrivit nyhetsinlägg med diverse intressanta innehåll, jag sköter om våra sociala kanaler och kommunikationen via dessa. Just nu är jag mitt uppe i två lanseringar där en hel del innehåll ska skrivas och ses över. Bland annat ska jag skriva en artikel relaterad till vårt hållbarhetsarbete. Det ser jag fram emot. Min roll är kort och gott tänkt att vara en fusion mellan projektledning och copy-writing. För att säga något kort om Forbo Flooring så är vi en helhetsleverantör inom golvbranschen. Våra främsta kunder är golvläggare och stora projekt, så du som privatperson kommer inte till oss för att köpa golv utan då går du snarare till en återförsäljare. Forbo grundades i Sverige och ägs numera av schweizare. Jag jobbar på det nordiska huvudkontoret här i Göteborg tillsammans med ungefär 50 kollegor.

  Berätta om din bakgrund!

  Jag har en rätt brokig bakgrund. Jag är född på Kap Verde, där jag levde fram till jag var nio år. Sen flyttade jag tillsammans med min mamma till denna underbara västkuststad. Här har jag bott sedan dess, trots tidigare yrkesliv som inneburit en del flängande och farande. Men, min fasta punkt har alltid varit i Göteborg. Jag utbildade mig en gång för längesedan till tandsköterska och drömmen var då att så småningom läsa vidare och bli tandläkare. Jag fantiserade ofta om att bli en bra käkkirurg som gjorde gott för mindre priviligierade människor. Jag fick dock tidigt möjlighet att prova på koordinator-yrket och då var tandläkardrömmen som bortblåst. Alla dessa turer har format mig till den jag är idag. Det var min 42 åriga bakgrund sammanfattad i 154 ord.

  Jag har alltid älskat kommunikation. På ett eller annat sätt har jag alltid dragits till och fascinerats av det som kan få oss människor att stanna till för ett ögonblick. Vare sig det handlar om retorik, marknadsföring, musik eller konst. Det sistnämnda försöker jag lägga lite tid på emellanåt. Jag kallar det för att ”måla mellan raderna”. Resultat av det ser man på www.artbyelsonrenato.se och på instagram, @artbyelsonrenato.

  Du har många strängar på din lyra, hur har du upplevt att det varit att söka jobb med en så bred bakgrund?

  Under de senare åren har det varit extremt tufft. Speciellt när jag som vuxen (2016) bestämde mig för att skola om mig mot marknadsföring. Tidigare i livet har jag alltid fått stora lovord gällande min bakgrund och CV. Det i sig ledde för det mesta till att jag fick möjlighet att testa på nya roller, nya yrken och berika mig med erfarenhet. Fast forward till bara ett par år tillbaka – lovorden kvarstod men jag upplevde att mina ”strängar på lyran” uppfattades som spretigt. Jag fick oftast känslan av att jobbannonserna, rekryterarna och anställda chefer inte var lyhörda nog. Trots frustrationen försökte jag ofta, med hjälp av mina nära och kära, påminna mig själv om att behålla lugnet. Snart skulle jag träffa på jobbannonsen, rekryteraren och Marknadschefen som skulle inse mitt värde, och slå till. Det hände i år, strax innan sommaren!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram