Dreams in motion – En CFO med gott ölsinne?

  Sedan i våras har Mattias Lundgren rollen som CFO på Poppels Bryggeri efter en rekrytering som Jerrie genomförde. Han har ett helhetsansvar för ekonomifunktionen och arbetar med såväl strategiarbete och verksamhetsutveckling som med redovisning och controlling. Mattias trivs otroligt bra och berättar att en av anledningarna till att han sökte jobbet var att få vara en del av ett entreprenörsföretag med mycket driv som befinner sig i stark tillväxt och som dessutom har ett starkt varumärke som han kan identifiera sig med.

  Vad gör du i din roll som CFO på Poppels?

  Dels ansvarar jag för allt som berör redovisning och controlling, det vill säga löpande redovisning, skatter och affärsstyrning, men även budget, prognoser och verksamhetsplanering. Jag arbetar en hel del med strategiarbete och verksamhetsutveckling, inte bara för ekonomifunktionen utan även för andra gemensamma processer så som produktionsplanering, prognoser och HR. Vi har jobbat aktivt med att digitalisera ekonomifunktionen i syfte att minimera manuella processer för att bli effektivare rent generellt men även för att minska risken för fel som den mänskliga faktorn utgör. Utöver det arbetar jag också med att utveckla vår rapportering och göra data mer tillgänglig. Sedan jag började i mars har jag lagt mycket tid på att implementera ett nytt rapporteringssystem som ger företagets ledning tillgång till bättre och snabbare beslutsunderlag.

  Poppels befinner sig i stark tillväxt. Vad innebär det för ditt arbete?

  Poppels har växt otroligt mycket vilket gör att vi behöver förbättra våra analyser, arbeta aktivt med vår produktionskapacitet, justera vårt affärssystem, implementera och förbättra processer, arbeta med ständig förbättring och prognoser men framför allt måste vi sammankoppla de olika avdelningarna i en och samma process. Jag tycker det är roligt att få vara med och skapa nya processer, system och flöden och har verkligen fått vara med och bidra från dag ett.

  Ditt senaste jobb var på ett internationellt industriföretag och nu är du på ett bryggeri, vad var det som fick dig att byta bana?

  Företaget som jag senast jobbade på var inom kemisk processindustrin, men faktiskt så är bryggeri också en processindustri (om än i mindre skala) så det finns många likheter utifrån ett controlling- och redovisningsperspektiv. Poppels är ett mindre företag som står inför många utmaningar som många stora företag redan tagit sig förbi, så att få vara med på den här tillväxtresan lockade mig. Det är jättekul att få vara med och driva ett sådant här företag där det finns en tydlig tillväxtagenda och där jag verkligen får vara med och bidra och med ett större helhetsansvar.

  Vilka är dina bästa tips till andra som vill byta bransch?

  En anledning till att jag sökte det här jobbet var att jag kan identifiera mig med varumärket. Poppels står för kvalitet och entreprenörskap, något väldigt positivt och dessutom med en Göteborgskoppling. Att Poppels dessutom producerar en av de bästa ölen bidrog såklart också. Så min rekommendation är att försöka hitta ett företag som du delar värderingar med och som har ett varumärke som du kan identifiera dig med – då blir jobbet också mycket roligare!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram