Dreams in motion – En spännande höst ligger framför Förbos Områdeschef

  För snart 1,5 år sedan rekryterade Jerrie ut Johannes Remnegård till rollen som Områdeschef på Förbo. Efter många år inom Göteborgs stad, valde han att studera till förvaltare. Idag arbetar han på Förbo och har en helt ny möjlighet att vara med och påverka tillika utveckla Förbo.

  Berätta om din roll som Områdeschef på Förbo.

  Min roll är en kombination av chefskap och förvaltarskap. Jag ansvarar för nio bovärdar och över 1400 lägenheter och har fastighetsskötsel och förvaltning i fokus. Min vardag består av allt ifrån hyresjuridik och vattenskador till att lösa konflikter mellan grannar. Jag klev på min tjänst i juni förra året och den här första tiden har verkligen varit lärorik. Förbo är ett relativt litet företag och har ungefär 6000 lägenheter. Det som är unikt med Förbo är att alla bostäder har antigen uteplats eller balkong, varför många av våra fastigheter är en- eller tvåplansbyggnader. Vi är ca 60 medarbetare utspridda i Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv och lite kuriosa är att vi är det enda bolaget i Sverige som ägs av fyra kommuner!

  Du har tidigare arbetat inom Göteborgs stad, vad har du tagit med dig för erfarenheter därifrån?

  Jag var tidigare områdeschef inom Göteborgs stad men jobbade då med vårdrelaterade frågor och fastigheter där det fanns gruppboenden. I min nuvarande roll jobbar jag enbart med fastighetsfrågor, vilket faktiskt var det jag valde att utbilda mig inom! I den här rollen får jag chans att vara väldigt nära till beslut och till hela processen i jämförelse med Göteborgs stad som är en betydligt större organisation där man av naturliga skäl inte har samma möjlighet att påverka. Något som jag verkligen kan ta med mig från min tidigare roll är ledarskapet! För att skapa ett bra team måste man kunna nyttja de kunskaper som gruppen har och låta dem lära varandra och därmed utvecklas som kollegor. Jag tar självklart även med mig mitt lösningsfokus, varje dag stöter man på en ny fråga där det inte alltid finns någon konkret lösning direkt men där man inom organisationen hittar fram till en lösning som passar.

  Vad kommer din avdelning att fokusera på under hösten?

  Under hösten står vi faktiskt med två stora projekt. Det ena är en fastighet som brunnit och som vi nu påbörjar uppbyggnaden av! Det var en ganska stor brand, i Förbotermer mätt, där en byggnad brann ner till stommen. Det andra projektet är ett stort bostadsområde där vi satsar på att byta fasader, fönster, eldragningar och stambyten. Detta är ett massivt projekt som kommer att pågå under ett antal år.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram