Dreams in motion – Hur är det att jobba inom Fastighetsbranschen?

  Hanna Hansson arbetar som Chef för Projekt hos Platzer som är en av våra ofta återkommande kunder. Hon fastnade för bygg- och fastighetsbranschen redan tidigt och vi är nyfikna på vad det är som är så spännande med just hennes jobb!

  Du har arbetat inom bygg och fastighetsutveckling under större delen av din karriär, vad är det du älskar med branschen?

  Jag fastnade för branschen redan i slutet av gymnasiet och det som fascinerar mig är att man ser så konkreta resultat av det arbete man gör. Vi är med och utvecklar och bygger kontor, skolor och bostäder och det är väldigt greppbart. Jag tycker dessutom att det är kul att få vara med och påverka stadsbilden och människors vardag. Jag har huvudsakligen jobbat som projektledare och i den rollen får man träffa mycket människor och jobba för så många olika typer av kunder. Man blir trygg i sin roll och sin kunskap men ändå får man nya utmaningar hela tiden för att man hamnar i nya projekt! Det är handgripligt och ingen dag är den andra lik.

  Platzer är ett av Göteborgs största fastighetsbolag och vi jobbar inom segmentet kommersiella fastigheter där stora delar är kontor. Vi har även en del hotell, skolor samt industri- och logistikfastigheter. Nyligen har vi köpt ett stort fastighetsbestånd på Medicinareberget och då kommer vi nära inpå life science vilket är helt nytt för oss! Våra fastigheter finns i kluster, exempelvis i Gamlestan, Gårda, Lilla Bommen, Gullbergsvass, Almedal och Högsbo och projektutveckling pågår på flera ställen just nu. Vi är strax klara med Gårda Vesta, byggnation av Kineum i Gårda pågår, vi har ett flera stora projekt på gång i Gamlestan, stora planer i Södra Änggården och ett projekt mitt emot Platinan som går under arbetsnamnet Brofästet. Platzer har verkligen gått från att vara ett mindre bolag där man huvudsakligen förvaltar, till att köpa större bestånd och driva utveckling i intressanta områden. Plötsligt är vi en stadsutvecklare! På Platzer säger vi att vi är och har “Göteborgs bästa Platzer” och vi är verkligen lokala utan någon ambition att utöka vårt fastighetsbestånd till andra städer såsom Stockholm eller Malmö. Vi finns och verkar i Göteborg och att alla sitter på samma kontor skapar en fin samanhållning.

  Du har varit på Platzer i fyra månader, hur trivs du hittills?

  Jag trivs jättebra! När Helena Bruman på Jerrie ringde mig så var jag egentligen inte mentalt redo för att byta jobb, men det var två saker som trots det lockade och det var dels hur hon berättade om Platzer som bolag. Hon beskrev bolaget som personligt, trevligt och med öppen kultur, vilket verkligen stämmer. Det andra som lockade mig vad möjligheten att få arbeta med ett bredare spektrum. Tidigare var jag konsult och då får man inte se helheten på samma sätt. Det som lockade hit mig har visat sig stämma bra med verkligheten och jag har många roliga utmaningar att ta tag i på dagarna. Att utveckla vårt arbetssätt är en sådan del och att göra det ihop med kollegorna är väldigt intressant!

  Vad vill du ge för tips till andra som vill in i samma bransch?

  Jag har gått den klassiska vägen via Chalmers utbildning inom Väg och Vatten. Jag är 45 år och från min ålder och neråt har de flesta en 3-5 årig utbildning, medan de som är något äldre i större utsträckning har en fyraårig teknisk gymnasieutbildning i bagaget eller helt enkelt jobbat sig fram genom olika roller. En del har börjat som tex snickare och sedan börjat studera någon praktisk yrkesutbildning. För att älska jobbet måste man tycka att fastigheter och hus är roligt, sedan kan man hitta hur många nya vinklar som helst på sin arbetsuppgifter i bygg- och fastighetsbranschen. Vi är en blandning mellan teoretiker och praktiker och det finns många vägar in i yrket. Att vi i branschen är människor stöpta på olika sätt med olika bakgrunden är verkligen en fördel tycker jag!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram