Dreams in motion – Hur är det att jobba som projektledare inom fastighetsbranschen?

  Christoffer Verschuur är projektledare på Sverigehuset sedan i november förra året och är i sin roll ansvarig för ett antal bostadsprojekt i Göteborg. Han har sedan tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen och får som projektledare ta del av massor av kompetens både på strategi- och detaljnivå.

  Berätta om ditt jobb som projektledare på Sverigehuset!

  Jag började i november 2021 på Sverigehuset. Vi är ett bolag om 12 personer med stora ambitioner och vår styrka är att vi vågar tänka nytt, satsa och vara modiga. För dem som känner till Göteborgsmarknaden så bygger vi bland annat på Stigbergshyllan och vid Järntorget och för att vara ett förhållandevis litet bolag så har vi stor genomslagskraft som lyckas få igenom projekt på såpass attraktiva placeringar. Det är lätt att tänka att de stora aktörerna tar sådana projekt men det gör vi också! I min roll som projektledare driver jag projekt inom nyproduktion och just nu har jag hand om tre projekt, ett i Kungälv där vi bygger 63 bostäder fördelat över lägenheter och radhus, ett projekt i Lundbypark där vi bygger 205 lägenheter i brf samt hyresrättsform. Därtill har vi ett mindre projekt vid Järntorget där vi planerar för att bygga fyra större lägenheter i ett gammalt hus från 1860. Allt tillsammans bidrar till stor variation och arbetsglädje i min vardag.

  Du har arbetat inom fastighetsbranschen i många år, vad är det du gillar med branschen?

  Det jag gillar med branschen är att man har stor inverkan på gemene man och samhället. Det vi bygger och förvaltar påverkar alla som lever och finns i den byggda miljön och det känns häftigt att få vara med och påverka det man ser dagligen. Allt ifrån att vi bygger en stor nyproduktion till att vi bygger om för en ny restaurang någonstans. Utöver det är branschen full med kompetens och som projektledare får man verkligen ta del av allas kunskaper. Jag är en generalist som är omgiven av specialister och man pratar om allt ifrån mutternivå till strategiska diskussioner om stadsutveckling. Jag tror och hoppas att jag aldrig blir helt fullärd! Tidigare jobbade jag i åtta år på Wallenstam och innan det läste jag till fem år på Chalmers inom bygg.

  Var ligger utmaningarna framåt?

  Just nu lever vi i kölvattnet av Corona och kriget i Ukraina påverkar oss förstås mycket. Materialbrist är en stor utmaning och dessutom tar vissa leveranser längre tid än beräknat. Även priset på material har mer eller mindre blivit oförutsägbart från den ena dagen till den andra, och på det har vi en stigande inflation och räntor som ökar. Allt detta gemensamt kommer bli utmanande för oss fastighetsutvecklare när vi planerar för nya projekt.

  Slutligen, hur har det varit för dig att byta jobb och komma in i allt det nya?

  Det har varit en resa, men en som jag är väldigt glad att jag gjort. Jag tycker att man ska ha respekt för hur lång tid det tar att byta jobb och bolag. Jag kommer från ett stort fastighetsbolag med mallar och satt struktur. Nu är jag på ett mindre bolag där mer lämnas öppet och där jag får större frihet att driva projekten som jag vill. Det är såklart utmanande att det inte finns rutiner färdigt för allt, men det ger möjlighet att vara med och bygga upp något. I ett mindre bolag får man ett bredare ansvar och jag tror att man måste vara öppen i tanken när man går in i det. Nu har jag varit här i sju månader och känner att jag kommit in bra i jobbet. Jag har haft förmånen och fått en lugn start vilket jag är tacksam för, men nu är jag verkligen inne i det och styr mina projekt fullt ut. Många av projekten vi driver löper över flera år vilket gjort att jag fått hoppa in mitt i projekten och det har därför varit mycket läsa på till en början i form av vilka beslut som tagits och varför, samtidigt som jag ska driva projektet framåt. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och utveckla på Sverigehuset!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram