Dreams in motion – Om att våga byta bransch och testa något helt nytt!

  När pandemin slog till blev Terese Olsson Danell, precis som väldigt många av hennes tidigare kollegor inom besöksnäringen, av med jobbet. Detta blev en fin möjlighet att ta klivet in i en helt ny bransch! Genom att spela in ett video-cv och jobba med sitt nätverk landade hon förra året in i en ny spännande roll som Medlemsansvarig på Studentbostadsföretagen.

  Nu har du haft din roll på Studentbostadsföretagen i ungefär ett halvår, hur har den första tiden varit?

  Det har förstås varit en väldigt speciell tid eftersom jag började ett nytt jobb mitt under pandemin. Bara en sådan sak som att lära känna sina nya kollegor kan vara en utmaning när man inte får träffas så mycket på kontoret. Då Fastighetsbranchen är ny mark för mig så har den här första tiden förstås handlat mycket om att sätta sig in i helheten och liksom lära sig det nya språket. Vi är en liten grupp på bara tre personer så här får man verkligen chansen att göra många olika saker. Vi sitter i SGS lokaler så vi har, trots att vi är så få, fler människor omkring oss även om de följer de restriktioner som råder såklart. Jag har fått ett jättefint mottagande på Studentbostadsföretagen!

  Du arbetade tidigare inom besöksnäringen och bytte därefter helt bransch – till Student/fastighetsbranschen. Hur har den förflyttningen varit för dig?

  Att byta bransch har varit både sorgligt och spännande. Jag älskade besöksnäringen men i och med Covid19 blev jag, precis som många andra i branschen, av med jobbet. I den situationen fick jag verkligen tänka till kring hur min kompetens skulle kunna komma till nytta någon annan stans. Jag valde att gå ut i mina sociala kanaler med en video i vilken jag berättade om min situation, om mina kompetenser och om att jag letade efter ny utmaning. Jag fick ett fantastiskt gehör och det var väldigt många som skickade förslag på jobbannonser och delade med sig av kontakter. På det sättet fick jag alltså syn på tjänster som jag kanske inte hade tittat på annars! Att spela in en video kanske inte är för alla och att blotta sig själv på det sättet i en situation där man blivit av med sitt jobb kan vara tufft, men för mig visade det sig vara helt rätt väg. Det var genom den videon som jag fick tips om tjänsten på Studentbostadsföretagen!

  Vad skulle du vilja ge för tips till andra som vill ta klivet och byta bransch?

  Att byta bransch kan lätt kopplas till att man måste ”börja om från början” i sin karriär, vilket jag inte alls håller med om. Till exempel kan kvaliteter som du tycker att alla har, vara helt unika i en ny bransch. Det viktigaste är att ha ett öppet sinne och att tillåta sig själv att faktiskt inte kunna allt direkt. Mitt tips är att ställa många frågor och att ta sig tid till att smälta ny information. Att komma in i en ny bransch och förstå hur allt funkar där är dessutom väldigt uppfriskande! En sak jag snabbt lade märke till är att folk tenderar att trivas och stanna länge i fastighetsbranschen, till skillnad mot besöksnäringen där det är vanligt att hoppa mellan jobb mer ofta. Mitt intryck av mina nya branschkollegor är att alla är väldigt hjälpsamma och reko.

  Vill du se filmen som ledde Terese hela vägen till Studentbostadsföretagen? Klicka här!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram