Dreams in motion – Polestar – en startup som banar ny väg i branschen!

  Polestar är bolaget som vill förändra bilbranschen ifrån grunden, med ett miljötänk hela vägen från produktion till användande! Tomas Persson har sedan i våras arbetat med att hitta nya affärsmöjligheter och med att få ut Polestars produkter på marknaden. Jerrie är nyfikna på var hans fokus ligger framåt, varför han sökte sig till Polestar och på hans upplevelse av att jobba i ett startup-bolag!

  Du jobbar som European Fleet & Business Manager för Polestar. Vad fokuserar du på i din roll?

  I min roll så ansvarar jag för försäljning till företagskunder i de nordiska länderna. Tillsammans med teamen i respektive land så fokuserar jag på att utveckla och etablera vårt erbjudande för att göra Polestar till det självklara valet för företag som ska köpa in eller leasa bilar. Det innebär att jag jobbar med strategi och processutveckling, med att stötta marknaderna i allt ifrån att förhandla avtal, prospektera, träffa kunder och jobba med säljplanering. En stor del av jobbet handlar om att hitta nya affärsmöjligheter ihop med marknaderna. Jag började på Polestar i maj och den första tiden har varit fantastiskt kul. Att komma in i ett bolag i startup-fas är fantastiskt i den bemärkelsen att man får chans att vara med och skapa någonting nytt, allt ifrån att lansera nya produkter, lösningar och tjänster till att sjösätta nya processer och strategier i verksamheten. Det finns inga gamla normer som vi måste hålla oss till, utan det är vi själva som utvecklar nya idéer och lösningar och jobbar fram nya arbetssätt. Det är otroligt spännande och utvecklande.

  Vad skulle du vilja lyfta fram som mest spännande med att jobba i ett innovativt bolag som Polestar?

  Det mest spännande med Polestar är att ingenting är omöjligt, ”sky’s the limit”. Det tankesättet genomsyrar hela organisationen och alla kollegor är otroligt motiverade att skapa förändring i form av nya innovativa produkter och tjänster som bidrar till en bättre framtid. Nytänkande uppmuntras enormt mycket och det finns en stark känsla av entreprenörskap, vilket är en kultur som jag trivs i. Något som jag utvecklas av är att Polestar har en bra mix av medarbetare med både branscherfarenhet och erfarenhet från andra branscher. Det skapar dynamik och gör det enkelt att tänka nytt och innovativt samt möjliggör att se saker från en ny synvinkel. Sen är det ju såklart otroligt spännande att arbeta i ett företag som precis börjat sin resa med att utveckla och lansera nya fantastiska produkter och tjänster.

  Hur kommer det sig att du sökte tjänsten på Polestar?

  Den största anledningen var mitt intresse för hållbarhet och miljö och möjligheten att få jobba i ett innovativt bolag som bestämt sig för att göra skillnad för framtiden. Polestar är fast beslutna att förbättra det samhälle vi lever i genom att påskynda förändringen till en helt elektrisk framtid, med fokus på klimatneutralitet, cirkularitet, transparens och inkludering. Det är något som är väldigt viktigt för mig personligen och jag motiveras av att hjälpa andra företag att bli mer hållbara och miljövänliga genom att byta ut bilflottor till elbilar, som dessutom är hållbart producerade. Sen lockades jag av Polestars produkter, som är helt fantastiska. Allt ifrån bilarnas prestanda, teknologiska innovationer och utrustning, till kompromisslösheten när det kommer till designen. Jag har haft många bilar i mina tidigare jobb, men Polestar 2 är i särklass den bästa bilen jag kört!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram