Dreams in motion – vad gör en Förvaltare?

  Catarina Schwegman – om att jobba som Kommersiell Förvaltare

  Jerrie genomförde för en tid sedan rekrytering av Kommersiell Förvaltare till Castellum. Catarina Schwegman som fick jobbet berättar vad hennes roll innebär och delar även med sig av tips till de som vill söka ett liknande jobb. Hon tycker det är fantastiskt roligt att arbeta med fastigheter och förvaltning och att få vara med och utveckla lokalerna och se sina hyresgäster växa tillsammans med sin verksamhet. Utöver att ha helhetsansvar för ett fastighetsbestånd arbetar hon med sina kollegor i kundteam för att tillsammans leverera bästa möjliga service till sina kunder genom hela affärsrelationen.

  Vad gör egentligen en Förvaltare?

  I mitt arbete som Kommersiell Förvaltare har jag ett helhetsansvar för ett fastighetsbestånd om 11 fastigheter och cirka 60 000 kvm. Tillsammans med områdets uthyrare ansvarar vi även för uthyrningen av våra vakanta lokaler. Rollen har ett stort affärsfokus som innebär att du driver affären och offertarbetet, ansvarar för omförhandlingar och framtagandet av erbjudanden till såväl potentiella som befintliga kunder. Jag arbetar även med budget, bokslut och analys av utfall och prognos för våra fastigheter.

  Vad hjälper du hyresgästerna med?

  I vårt bestånd har vi blandade typer av fastigheter vilket ger en stor variation på ärenden och behov som våra hyresgäster har. Vissa har önskemål om att minska sin yta, andra har vuxit ur sina lokaler och behöver utöka lokalytan eller så vill de bolla idéer om hur de bäst skulle kunna anpassa befintliga ytor till sin verksamhet.

  På Castellum arbetar vi i kundteam som består av alla de kompetenser som krävs för att vi tillsammans ska kunna leverera snabba beslut och bästa möjliga service genom hela affärsrelationen. Jag är våra hyresgästers främsta kontaktperson i många av frågorna som berör deras lokal, men om vi ställs inför en utmaning arbetar ofta hela kundteamet fram en lösning tillsammans vilket jag ser som en av våra absolut största styrkor.

  Vad var det som fick dig att söka den här rollen?

  Jag sökte rollen som Kommersiell Förvaltare på Castellum då jag ville arbeta på ett stort fastighetsbolag som arbetar hållbart, långsiktigt och som prioriterar utvecklingen av sitt fastighetsbestånd högt. Det som fick mig att söka rollen var dess starka affärsfokus, vilket är något som jag värderar högt.

  Vilka är dina bästa tips till andra som vill söka en liknande tjänst?

  Det är fantastiskt roligt att arbeta med fastigheter och förvaltning. Du får chansen att träffa många intressanta personer som driver spännande verksamheter och det är ett privilegium att som fastighetsägare och hyresvärd få chansen att vara med att utveckla lokalerna och se sina hyresgäster växa tillsammans med sin verksamhet.

  Vill du söka en liknande tjänst är mitt främsta tips att aldrig sluta vara nyfiken. Öppna alla dörrar som står på glänt – alla möjligheter föder nya. Fokusera på att skapa kontakter och utveckla ditt nätverk. Om du studerar är mitt främsta råd att vid sidan av studierna arbeta någon dag extra, om det är möjligt, för att tidigt få kontakt med branschen. Syns du så finns du!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram