Dreams in motion – vad gör en Regionsäljare?

  Jerrie genomförde för en tid sedan rekrytering till Soft Touch som är en stark internationell aktör inom PPE-branschen för skydds- och arbetshandskar och har sitt huvudkontor i Partille. Oskar Karlsson fick jobbet som Regionsäljare och ansvarar för kunder och återförsäljare inom region väst. Oskar har varit på Soft Touch i några månader och trivs väldigt bra. Han berättar vad hans roll innebär och delar med sig av sina bästa tips till andra som vill söka en liknande tjänst.

  Oskar Karlsson – om att arbeta som Regionsäljare

  Vad gör egentligen en Regionsäljare?

  Jag är regionsäljare för region väst och ansvarar för den dagliga driften av våra kunder och återförsäljare. Förutom den dagliga försäljningen kan det handla om att ta fram offerter, göra butiksbesök och gå utbildningar. Det gäller även att hålla koll på vad som händer på marknaden, ha budgetansvar samt bearbeta nya kunder.

  Normalt sett består ju en stor del av jobbet av att besöka butiker, träffa kunder och potentiella kunder men nu när det är Corona så blir det såklart mest möten via Teams och telefon. Jag bokar mina egna möten och planerar min egen vardag så det är stor frihet under eget ansvar vilket jag trivs mycket bra med.

  Vad var det som fick dig att söka den här rollen?

  Jag brinner för kundmöten och att hjälpa mina kunder att nå framgång. Jag har jobbat med försäljning i många år och ville flytta hemåt och tyckte att Soft Touch som är ett fint familjeföretag med huvudkontor i Partille var intressant. Handskar är ju ett ganska nischat område men det är en rolig bransch och det finns mycket man kan få vara med och påverka.

  Vilka är dina bästa tips till andra som vill söka en liknande tjänst?

  Att inte vara rädd för att byta bransch. Det har jag gjort helt och hållet. För mig var det här något helt nytt efter att tidigare ha jobbat med försäljning av sportartiklar. Det är inte så svårt att lära sig något nytt – vill man jobba med försäljning så kan man faktiskt sälja allt!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram