Dreams in motion – Vad gör (inte) en Executive Coordinator?

  Cornelia Johansson har arbetat ungefär ett år i rollen som Executive Coordinator på HaleyTek och trivs i den spännande miljö som en startup innebär. Hennes roll är bred och hon ansvarar för allt ifrån kontorets inredning till kommunikation online och onboarding-aktiviteter. Här får vi en inblick i hur hennes dagar kan se ut!

  Du arbetar som Executive Coordinator på Haleytek, vad gör du på jobbet?

  Jag har haft förmånen att själv fylla på min arbetsbeskrivning, då rollen inte funnits tidigare. Man kan nog summera mitt uppdrag med att jag är klistret som håller ihop kontoret och hjälper till där jag kan och där jag behövs. Jag stöttar ledningsgruppen administrativt med intern och extern kommunikation och är samtidigt den som dagligen har direktkontakt med alla våra anställda med den viktiga uppgiften att vara kulturbärare. Jag har fokuserat på att knyta personliga band till var och en av mina kollegor och på att skapa en inkluderande gemenskap så att alla ska känna sig som hemma hos oss. När det kommer till att skapa kommunikation online så är employee branding i fokus och i min roll har jag även fått utveckla en talang för grafisk design, senast då HaleyTek designade en energidryck för kommande mässor. Jag koordinerar både externa och interna events, speciellt roligt var det att planera vårt 1-årsjubileum med 1-års tema. Mitt första projekt på nya jobbet var att öka mysfaktorn på kontoret med ny interiör och belysning samt att lansera den nya hemsidan. Just nu har jag hand om ett kommande flyttprojekt till våra nya tilltänka lokaler, vilket inbegriper allt från layout till att bestämma interiör. Otroligt roligt och som ni hör, högt och lågt! Jag har även hand om en del onboarding aktiviteter, in- och utgående paketleveranser samt trivseln på kontoret.

  Berätta lite om Haleytek och om hur det är att vara del av en startup!

  HaleyTek utvecklar en androidbaserad plattform för infotainment till Volvos och Polestars bilar. Infotainment som ord är en sammanslagning av “information” och “entertainment” där det övergripande syftet är att både presentera fakta på ett användarvänligt sätt och ge tillgång till underhållning. Infotainment i bilar har utvecklats något otroligt, visste du t ex att moderna bilar är 8 gånger mer komplexa när det gäller mjukvara än ett flygplan? HaleyTek är som sagt bara ett år gammalt och därmed ett blankt oskrivet ark med oändlig potential. Det ställer krav på oss alla att ta initiativ, med risk för att misslyckas, vilket kräver mod. Den som lockas av en startup är inte rädd för att gå utanför sin komfortzon, vilket ofta belönas med personlig utveckling. Många hade nog kunnat tycka att bristen på struktur som en startup innebär i början är utmanande, men de människor som söker sig hit uppskattar den biten också. Nu när HaleyTek passerat sitt 1-årsjubileum så kallar vi oss, i alla fall internt, inte längre för en startup. Däremot är HaleyTek ett ungt företag så även om vi är fler än 100 kollegor nu så är vi fortfarande en mycket nära och sammansvetsad grupp som stöttar varandra genom allt.

  Vad är viktigt för att du ska ha roligt på jobbet?

  Trygghet och frihet i kombination. Allt blir mycket roligare när man känner sig trygg och får vara sig själv. Friheten att utföra sitt jobb och disponera över sin tid är ett förtroende som även det gör jobbet mer givande. Jag tänker varje dag på vilken tur jag har som har ett så fantastiskt inspirerande jobb och genuina kollegor med glimten i ögat. Vi förs samman från världens alla hörn med det gemensamma målet att skapa en extraordinär androidbaserad infotainment-plattform med syftet att förändra bilindustrin!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram