En tuff vår, men nu en stark tro på hösten 2020.

  Våren har varit tuff, intressant och lärorik. På bara tre månader har otroligt mycket hänt. Vi gick från en hög efterfrågan, till att allt i princip pausades över en natt. Corona-pandemin har definitivt påverkat oss och vi har behövt fatta flera både snabba och tuffa beslut.

  Vi tvingades skiljas från fyra fantastiska medarbetare samtidigt som vi mitt i allt blev tvungna att försöka förstå vad som händer. Och det är inte lätt när man befinner sig mitt i en kris som påverkar hela samhället och världen. I takt med att dagarna gick, och vi fick allt mer is i magen, insåg vi att allt handlar om att vi ska överleva – och att vi ska kämpa för det. Med rätt inställning och tack vare fantastiska medarbetare och kloka kunder som vi har goda och långsiktiga relationer med har vi tagit oss igenom en tuff vår.

  Uppsägningar, omställningsstöd, Tillväxtverket, kunder som skulle nyrekrytera men pausade, balans mellan chefsrekrytering och specialistrekrytering. Ja, vi har lärt oss att en kris medför flera nya erfarenheter. Det har även medfört nya samarbetsformer så som Beredskapslyftet som är ett initiativ av Novare i Stockholm och där vi är stolta och glada över att vara en samarbetspartner. Vi fick under våren möjligheten att tillsammans genomföra ett pilotprojekt för att utbilda och omställa personal från en sektor till en annan. Men även vi på Jerrie har behövt ställa om. Förutom vår vanliga rekryteringsverksamhet stöttar vi Trygghetsrådet, erbjuder rekryteringskonsulter inhouse och kommer inom kort att starta igång en uthyrningsverksamhet.

  Det finns företag som trots rådande omständigheter går bra eller till och med bättre än före Corona-pandemin vilket framkommer i en undersökning som Västsvenska Handelskammaren nyligen gjort.

  ”Det går inte att sticka under stol med att många företag har det tufft just nu. Jag vill dock belysa att 4 av 10 företag uppger att de faktiskt inte har påverkats negativt eller att de till och med utvecklar sin verksamhet”, säger Johan Trouvé, VD för Västsvenska handelskammaren och Maquire Groups styrelseordförande. Läs mer om Handelskammarens undersökning här.

  Vi ser tydliga tecken på att efterfrågan på marknaden kommer tillbaka. Nu går vi snart alla på semester, men vi har en stark tro på hösten 2020 – och vi finns här för er när det vänder.

  Varma sommarhälsningar!
  Pierre Sander, VD Jerrie, (ingår i Maquire Group)

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram