Erna Brbutovic, ny rekryteringsassistent på Jerrie – “Kulturen på Jerrie var en av delarna som lockade mig”

  Erna Brbutovic är, precis som Matilda som vi berätta om i förra veckans inlägg, ny rekryteringassistent på Jerrie. Erna flyttade till Sverige ifrån Bosnien för fem år sedan och har mycket erfarenhet med sig ifrån tidigare yrkesliv. Som rekryteringsassistent på Jerrie får hon chansen att förkovra sig i rekrytering och allt vad det innebär.

  Vad har du för bakgrund?

  Mitt namn är Erna, jag är 37 år gammal och har bott i Sverige i fem år. Jag kommer ursprungligen från Bosnien, där tog jag en magisterexamen i socialpedagogik och arbetade därefter som pedagog. De nordiska länderna, i synnerhet Sverige, har länge fascinerat mig och på universitet läste vi om den svenska välfärdsmodellen. När jag kom till Sverige 2017 bestämde jag min snart för att utbilda mig inom HR. Det som förvånade mig mest med Sverige var hur välutvecklad och framstående HR som bransch är, samt vilka fantastiska utbildningsmöjligheter det finns inom området. Jag påbörjade mina studier och insåg snabbt att arbetet är en perfekt blandning av pedagogik, sociologi, psykologi och organisationsutveckling – vilket faller i linje med min personlighet, mina styrkor samt mitt intresse.

  Nu har du varit här i snart en månad, vad är ditt första intryck av oss?

  Under mitt yrkesliv har jag fått möjligheten att arbeta inom en mängd olika organisationer. Både mindre funktionella sådana, som fallet ofta är i krigsdrabbade land som Bosnien, samt mer funktionella. Mitt första intryck av Maquire Group är att det är en oerhört stabil och gedigen organisation, där företagskulturen gynnar de anställda och vice versa. Arbetsmiljön är påtagligt varm och välkomnande. Jag blev omedelbart omhändertagen av mina nya kompetenta kollegor som inte bara hjälper mig att förstå min yrkesroll här, utan även inkluderar mig i deras gemenskap. Jag känner mig speciell på Jerrie, samtidigt som jag känner mig som en i gänget – det känns som jag har hittat hem.

  Hur tänker du att du kan bidra till Jerrie?

  Jag är både tacksam och glad för chansen att påbörja min karriär inom HR på Jerrie, som genomsyras av senioritet, kvalitet, kompetens och kunnighet. Jag ser den här tjänsten som en fantastisk möjlighet att utvecklas och växa i min yrkesroll. Jag tror på företaget och hoppas att jag kan leva upp till deras höga standard, samtidigt som jag kan komplettera teamet med mina kvalifikationer och egenskaper. Jag tror att min utbildning inom sociologi, pedagogik och psykologi – tillsammans med min praktiska erfarenhet av politiskt och socialt arbete, kan komma väl till nytta i rollen som rekryteringsassistent. Jag är dessutom en extrovert person som får massor av energi av andra människor!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram