Hur gör man sig mer synlig på LinkedIn?

  Erna Brbutovic jobbar som Researcher på Jerrie och har LinkedIn som sitt närmsta redskap när det kommer till att matcha kandidater och företag. Här är hennes bästa tips för dig som vill få ökad synlighet och fler jobbmöjligheter på LinkedIn.

  1. Ha gärna med några sökord i din titel som du vill bli förknippad med. Exempelvis, om du är en Account Manager som jobbar med teknisk försäljning inom bygg är det bra att ta med relevanta kompetenser kopplade till din bransch. Det kan skrivas på följande sätt: Account manager|teknisk säljare| bygg | CAD |internationell försäljning.
  2. I rutan ”OM” är det bra att poängtera att man är öppen för nya möjligheter. Om du till exempelvis är försäljningschef men kan tänka dig att jobba som säljare igen är detta något som en headhunter inte kan gissa sig till. Var därför tydlig med vilka roller du är intresserad av och vad du önskar att ditt nästa karriärsteg ska vara.
  3. Nätverka och interagera med rekryterare. Det finns ingen rekryterare som inte skulle bli glad av ett Inmail från en potentiell kandidat.

  Vad ska man göra om man blir searchad/headhuntad?

  Att det blir en bra match är viktigt, speciellt när det kommer till företagskultur och värderingar. Jag skulle rekommendera att alltid ställa frågor kring dessa aspekter vid en första intervju. Sen kan man också prata med kontakter i sitt nätverk, läsa reviews på Glassdoor och ta kontakt med personal som jobbar på företaget via LinkedIn och höra hur de trivs. Då får du en tydligare bild och kan se om företaget skulle vara något för dig.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram