Icomera – teams in motion.

  Icomeras HR-chef Petra Hagensen – om att rekrytera i tillväxt

  Icomera är ett globalt bolag som levererar uppkoppling till bussar och tåg i hela världen. Huvudkontoret finns i Göteborg. De senaste fem åren har företaget varit i stark tillväxt. Jerrie har genomfört drygt 25 rekryteringar till Icomera och har därigenom fått en fantastisk möjlighet att lära känna både bolaget och företagskulturen men vet också vilka möjligheter och utmaningar som finns med att jobba på Icomera.

  För att kunna rekrytera till Icomeras olika avdelningar har vi skapat ett team på Jerrie som i sin tur skapar starka team på Icomera, till exempel inom  IT, affärsutveckling, projektledning, Supply Chain och HR. Cecilia Jarlsmark, som är rekryteringskonsult på Jerrie, vill att kunden ska känna att vi är deras förlängda arm och att vi kan organisationen lika bra som om vi hade varit en del av deras HR-avdelning.

  Eftersom vi har jobbat länge med varandra så kan vi vara ärliga och transparanta mot kandidaterna och berätta om tjänsten på ett sätt som faktiskt stämmer med verkligheten, för vi vet hur den är.

  Cecilia Jarlsmark

  Rekryteringskonsult, Jerrie

  Petra Hagensen som är HR-chef på Icomera berättar om tillväxtresan, vad som är viktigt vid valet av strategisk samarbetspartner för rekrytering och vad som är viktigt att tänka på i rekryteringsprocessen för att få en lyckad rekrytering.

  Icomera har befunnit sig i stark tillväxt de senaste åren. Berätta gärna om er tillväxtresa.

  Sedan 2014 har bolaget haft en strategi där det varit fullt fokus på att växa och ta marknadsandelar. Under de senaste fyra åren, då jag arbetat på Icomera, har vi blivit mer än dubbelt så stora. Både på personalsidan och antalet länder vi har kontor i. Vi har lyckats ta stora affärer utomlands, både i Tyskland och Nordamerika, vilket medfört att vi behövt utöka vår personalstyrka såväl i de berörda länderna som i den centrala organisationen i Göteborg.  Inom den svenska delen av EMEA-organisationen har Jerrie hjälpt oss att tillsätta projektledare, projektingenjörer, säljare, business developers, technical account managers och säljingenjörer. På de centrala delarna har Jerrie hjälpt oss med projektadministratör, projektledare samt kvalitet och HR. Det senaste året har vi även förvärvat två bolag i England men allt annat är organisk tillväxt.

  Vi har haft växtvärk så det sjunger om det och det gör ju också att det är en berg- och dalbana att åka med på och ibland blir man lite åksjuk och vill stiga av, men nu har det lugnat sig betydligt på grund av Coronapandemin. Den dag som vi återgår till ett normalt resande efter Coronapandemin så kommer vi troligen ha mycket att göra igen. Vi ser att resa tillsammans är framtiden och vår vision är att med hjälp av våra produkter göra den resan så bra som möjligt, både för de som jobbar ombord och de som reser.

  Icomera har samarbetat med Jerrie i 5 år, vad är viktigt för er vid valet av strategisk samarbetspartner för rekrytering?

  Det är viktigt att jobba med personer som förstår vår kultur, vad vi behöver och vad som fungerar eller inte fungerar hos oss. Det lär man sig ju med tiden när man har ett nära samarbete tillsammans och gör många rekryteringar. Om rekryteringskonsulterna direkt kan förstå om en person inte kommer passa hos oss kan processerna såklart också bli smidigare och träffsäkerheten bli högre.

  Jag tycker det är viktigt att det finns ett intresse från leverantören att förstå oss och vilja leverera så bra som möjligt. Jag väljer oftast att inte jobba med de största bolagen, oavsett om det handlar om utbildning eller rekrytering, eftersom jag inte tycker att de är lika relationsskapande. Vi är fortfarande ett ganska litet bolag och vill istället jobba med leverantörer där vi får vara en viktig kund precis som de är viktiga för oss. Att ha det ömsesidiga utbytet med varandra tror jag är viktigt och tillsammans kan man åstadkomma något stort.

  Egentligen vet man inte om en leverantör är riktigt bra förrän man hamnar i en situation där man har ett problem. Har man redan från början intresset och relationen så är sannolikheten att man löser eventuella uppkomna problem mycket större.

  Jag anser att varje rekrytering är ett employer branding arbete som Jerrie hjälper Icomera med på ett fantastiskt sätt.

  Petra Hagensen

  HR-chef, Icomera

  Vad tycker du är viktigt att tänka på i rekryteringsprocessen?

  Alla kandidater, oavsett hur irrelevanta de än må vara för tjänsten, förtjänar att få ett respektfullt och trevligt bemötande och en återkoppling. Alla konsulter på Jerrie tar sig tid att återkoppla till kandidaten och jag har aldrig hört någon kandidat som varit i en rekryteringsprocess som de inte varit nöjd med.

  Jerrie är Icomeras förlängda arm till de som söker jobb, och det tycker jag är superviktigt. Som kandidat ska man få ett respektfullt bemötande genom hela processen oavsett om man får jobbet eller inte. Blir man behandlad dåligt i processen så återspeglar det sig tyvärr i bolaget där man söker tjänsten. Även om man rent logiskt förstår att det är rekryteringsbolaget som inte sköter sig så faller det en skugga på det bolaget där tjänsten är. Jag vet inget annat rekryteringsföretag som får så positiv respons av kandidaterna som rekryteringskonsulterna på Jerrie.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram