Igor Glavan – tips innan du ger dig ut på jobbjakt

  Efter 17 år inom rekrytering och bemanning känner jag mig lyckligt lottad över att ha varit på Jerrie sedan 2017. Att få hjälpa människor att hitta det perfekta jobbet är min passion och jag brinner verkligen för mitt arbete. Mitt ständiga fokus är att förstå både våra kunders och kandidaters behov och önskemål för att kunna skapa den perfekta matchningen som gynnar alla. Jag tror aldrig att man kan vara för engagerad i sina kunder och kandidater. För bakom varje CV och personligt brev finns det alltid en människa. Mitt mål är att alltid ha det mänskliga i centrum och skapa en smidig, stressfri och transparent rekryteringsprocess för alla parter.

  Som rekryterare träffar jag hundratals kandidater varje år och pratar med ännu fler. Här är några av mina bästa tips innan du ger dig ut på jobbjakt.

  Vilka saker bör man undvika i ett CV?

  • Inkludera inte information som irrelevant för jobbet eller som inte ger någon nytta för arbetsgivaren. Ditt CV bör fokusera på din arbetslivserfarenhet, utbildning och färdigheter som är relevanta för den specifika positionen du söker.
  • Undvik att använda allmänna titlar, fraser och klichéer. Beskriv dina prestationer så tydligt som möjligt och försök att vara konkret och specifik.
  • Låt inte stavfel eller grammatiska fel sno uppmärksamheten. Ditt CV är din första presentation till en arbetsgivare så korrekturläs och redigera ditt CV noggrant, och be gärna någon annan att läsa igenom det också för att hitta eventuella fel som du kan ha missat.

  Hur imponerar jag på en rekryterare/rekryterande chef?

  • Ta dig tid att läsa igenom jobbannonsen och förstå vad arbetsgivaren söker. Anpassa ditt CV och personliga brev så att de visar hur dina färdigheter och erfarenheter matchar de som beskrivs i annonsen.
  • Gör research om företaget och se till att du har förstått vad jobbet innebär. Förbered också gärna specifika frågor om rollen till rekryteraren.

  Vad är bra frågor att ställa till företaget på en intervju som kandidat?

  • Kan du beskriva en typisk dag eller vecka i den här rollen?
   Att få en bättre förståelse för vad jobbet innebär och vad som förväntas av dig är viktigt för att kunna bedöma om det är rätt för dig.
  • Hur skulle du beskriva företagskulturen?
   Att förstå företagskulturen kan hjälpa dig att bedöma om företaget passar dig och dina värderingar och kan ge dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av att arbeta där.
  • Hur ser teamet eller avdelningen ut som jag kommer att arbeta med?
   Att få en uppfattning om ditt potentiella team eller avdelning och deras arbetsstil kan hjälpa dig att avgöra om det passar dig.
  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram