Matilda Olsson, ny rekryteringsassistent på Jerrie – om konsten att varva teori med praktik.

  Matilda Olsson läser första året på mastern Strategic Human Resource Management and Labour Relations vid Göteborgs Universitet och har precis börjat som rekryteringsassistent. Jerrie tog en lära-känna kaffe med Matilda för att höra om varför hon vill jobba hos just oss!

  Vad fick dig att söka jobbet som rekryteringsassistent?

  Jag var på jakt efter ett extrajobb vid sidan av studierna där jag kunde få applicera det jag lär mig i skolan i praktiken, något som kan låta enklare än vad det faktiskt är. Teori och praktik har en tendens att skilja sig ganska mycket och det är inte alltid de två är förenliga ute i verkliga arbetslivet. Man måste helt enkelt finna en gyllene medelväg genom att hämta inspiration ifrån teori och forskning, och sedan evaluera och omvandla den till något praktiskt genomförbart. Den kunskapen hoppas jag kunna tillhandahålla under tiden på Jerrie, med fokus på rekrytering såklart! Att dessutom få möjligheten att bygga upp ett nätverk av yrkesverksamma inom branschen, och att lära utav de allra bästa är såklart också en stor bonus. Jerrie som bolag har en fantastisk företagskultur med hållbara värderingar vilket jag drogs till från allra första mötet.They had me at hello”, kan man säga.

  Vilka är dina förväntningar på det här extrajobbet?

  Jag hoppas på att utvecklas i min roll som rekryterare och att samla på mig så mycket erfarenhet som möjligt. Alla inom Maquire Group är väldigt kompetenta, vilket kommer göra arbetet på Jerrie otroligt lärorikt för mig som rekryteringsassistent. Med det sagt hoppas jag kunna utmana mig själv i mina arbetsuppgifter med stöd av fantastiska kollegor. Mitt framtida karriärsmål är att bli HR-chef, och jag anser att nyckeln till en framgångsrik organisation och personalfunktion är att se alla individers fulla potential, och att utgå ifrån ”rätt person på rätt plats”. Att bemästra processen rekrytering är verkligen A och O inom alla verksamheter.

  Vad hoppas du kunna bidra med hos oss på Jerrie?

  Som student hoppas jag kunna bidra med den senaste kunskapen och de hetaste trenderna inom området. I utbildningen jag går får vi verkligen lära oss de senaste trenderna från forskningen vilket jag tror kan öppna för nya perspektiv när det kommer till rekrytering. Som person är jag väldigt kreativ och jag tycker om att skapa både grafiskt och digitalt material, vilket jag hoppas kan komma till användning!

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram