FAQ

Frågor och svar om rekrytering

Här svarar Jerrie på vanliga frågor som du som kandidat eller kund kan ha nytta av.

Inom vilka yrkesområden rekryterar ni?

Jerrie rekryterar tjänster inom ekonomi, försäljning, inköp, logistik, HR, marknad, kommunikation, IT och teknik. Några exempel på roller som vi rekryterat den senaste tiden är Controller, Redovisningsekonom, Account Manager, Förvaltningschef, IT Koordinator, Teamledare, Projektledare, Energiingenjör, Bolagsjurist, HRBP, Marknadsassistent och Content Creator.

Vad är specialistrekrytering?

Specialistrekrytering innebär att man söker och rekryterar en person med specifika kompetenser och erfarenheter inom en viss bransch eller fackområde. Det kan vara inom en teknisk disciplin, ett visst yrke eller en specifik roll. Jerries konsulter har lång erfarenhet av att rekrytera specialister inom områdena ekonomi, försäljning, marknad och kommunikation, inköp och logistik, HR och IT och teknik.

Vad är skillnaden på rekrytering och bemanning?

Rekrytering är processen att hitta och presentera personal som företagen kan anställa i sin organisation medan bemanning är en tjänst där ett företag (bemanningsföretag) hyr ut personal till andra företag eller organisationer. Skillnaden är att rekryteringsföretag hjälper företagen att anställa nya medarbetare medan bemanningsföretag rekryterar och anställer personalen, och sedan hyr ut dem till kundföretaget för en viss tid.

Jobbar Jerrie med personaluthyrning?

Jerrie jobbar endast med rekrytering men vårt systerbolag Flipr jobbar med interima tjänster inom ekonomi, HR och management.

När får jag svar efter att jag sökt ett jobb via er?

När du har sökt ett jobb via Jerrie får du ett meddelande inom två veckor från att annonstiden har gått ut med besked om hur vi har valt att gå vidare i rekryteringsprocessen. Men ta gärna kontakt med ansvarig rekryteringskonsult om det är något du undrar kring din ansökan. Läs gärna mer om hur vår rekryteringsprocess ser ut här.

Var hittar jag Jerries lediga jobb?

Vi publicerar alla våra lediga jobb på Jerries hemsida som du hittar högst upp i huvudmenyn. Våra tjänster syns också på bland annat Arbetsförmedlingen, BlocketJobb, Indeed, Facebook och LinkedIn.

Hur blir man en del av teamet på Jerrie?

Är du en etablerad konsult inom rekrytering och är intresserad av att jobba på Jerrie är du välkommen att höra av dig till oss. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Har ni någon geografisk avgränsning när det gäller rekrytering?

Vi rekryterar inom hela Sverige men historiskt sett har vi genomfört flest rekryteringsuppdrag inom Västra Götaland.

Hur länge har Jerrie funnits?

Jerrie är en del av Maquire Group som rekryterar, utvärderar och utvecklar företag för att hjälpa företag att nå sin fulla potential. Jerrie startades 2012 för att komplettera Maquires chefsrekrytering med specialistrekrytering.

Vad ska jag tänka på när jag ska anlita ett rekryteringsföretag?

En av våra rekryteringskonsulter har delat med sig av sina tio bästa rekryterings-beställare-tips som du kan läsa mer om här. Det är bland att du ska vara tydlig med dina krav och förväntningar på rollen som du ska rekrytera, vara ärlig och öppen med rekryteringsföretaget om eventuella begränsningar som kan påverka genomförandet av rekryteringen samt se till att du får ett bra faktabaserat underlag så som tester och referenser så att du kan ställa rätt frågor vid intervjuerna.

logo

Jerrie Göteborg

Mässans gata 18 (vån 8)
412 51 Göteborg

+46 10 330 08 44
kontakt@jerrie.se

Jerrie Stockholm

Klarabergsviadukten 70
107 24 Stockholm

+46 10 330 08 44
kontakt@jerrie.se

Följ oss

FacebookLinkedInInstagram