Att synas är att finnas

  Matilda Olsson, Rekryteringsassistent och Researcher på Jerrie delar med sig av några viktiga saker att tänka på i din Linkedinprofil för att lättare bli hittad.

  Linkedin är möjligheternas arena när det kommer till kandidater som vill utvidga sitt yrkesmässiga nätverk eller se sig om efter nya möjligheter. Men också för oss i rekryteringsbranschen som letar efter potentiella kandidater till aktuella uppdrag. Oavsett om du som kandidat är på jakt efter ett nytt jobb idag eller imorgon så finns det ett stort värde i att ha en väl uppdaterad profil. Exempel på information som ger oss bästa möjliga förutsättningar att matcha kandidater med rätt arbetsgivare är:

  1. Nuvarande och historisk rollbeskrivning
  2. Placering/ort
  3. Önskvärd arbetsform
  4. Systemkunskap

  Jag har blivit searchad/headhuntad, men hur vet jag om företaget skulle passa mig?

  Även om vi alltid gör vårt yttersta för att hitta rätt profil så händer det ibland att vi i samtal med searchade kandidater gemensamt kommer fram till att tjänsten inte passar. Jag vill dock poängtera att det trots detta kan vara väl investerad tid, då en upprättad kontakt ofta kan leda till andra erbjudanden i framtiden. Det bästa rådet jag kan ge dig utifrån min erfarenhet är i linje med vad några kloka kandidater har svarat mig när de blivit kontaktade, ”jag har lovat mig själv att aldrig tacka nej till en potentiell möjlighet”. Som searchad kandidat har du aldrig en förbindelse gentemot oss rekryterare och vårt jobb är trots allt att se till att kandidat och företag kompletterar varandra på bästa vis!

  Vilka frågor är bra att ställa till företaget?

  Egentligen alla frågor som grundar sig i ett genuint intresse och som är anpassade till den aktuella kontexten. Det handlar om att visa att du har gjort din research och att du är engagerad i företagets verksamhet. En bra idé är att ställa frågor som utgår ifrån dina personliga styrkor. På så vis blir det lättare att argumentera för hur du skulle kunna bidra till företagets framgång. Undvik att ställa frågor som redan har blivit besvarade under intervjun eller som är tillgängliga på företagets webbsida.

  logo

  Jerrie Göteborg

  Mässans gata 18 (vån 8)
  412 51 Göteborg

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Jerrie Stockholm

  Klarabergsviadukten 70
  107 24 Stockholm

  +46 10 330 08 44
  kontakt@jerrie.se

  Följ oss

  FacebookLinkedInInstagram